Slide 1

Kun kiinteistön alapohja on tuulettuva, on tärkeää varmistua rakenteiden kuivana pysymisestä kaikkina vuodenaikoina. Alapohjatilan elektronisesti ohjattu koneellinen tuuletus ja kuivausjärjestelmä on huoleton sekä toimintavarma ratkaisu.

ALAPOHJANKUIVAUS

Eriasteiset kosteusvauriot ja vesivahingot ovat eräitä tyypillisimpiä kiinteistönomistajia kohtaavia ongelmia. Kosteutta voidaan havaita eri muodoissa, vesihöyrynä (höyryn muodossa), vetenä (nesteen muodossa) tai jäänä (kiinteässä muodossa). Kaikki ilma sisältää enemmän tai vähemmän kosteutta höyryn muodossa. Emme kuitenkaan voi havaita sitä paljaalla silmällä ennen kuin vasta sitten, kun höyry alkaa tiivistyä pieniksi vesipisaroiksi esimerkiksi kiinteän materiaalin kuten metallin tai lasin pinnalle.

Kosteus itsessään ei ole millään tavoin vaarallista, mutta runsas kosteus yhdessä eloperäisen (orgaanisen) materiaalin kanssa esimerkiksi ryömintätilassa aiheuttaa usein ongelman homeiden hyökkäyksen, sienikasvustojen muodostumisen sekä hajuongelmien muodossa. Sama ongelma esiintyy erilaisissa ryömintätilallisissa talorakenteissa, niin tuulettumattomissa, sisätilatuuletetuissa kuin ulkoilmatuuletetuissa ryömintätiloissa.

Kun ulkoilma, etenkin lämpimien vuodenaikojen aikana, kulkeutuu ryömintätilaan (D) talon alle, alkaa ilmamassa jäähtyä ryömintätilan kylmän ympäröivän ilmamassan vaikutuksesta. Tämän johdosta tilan suhteellinen kosteus nousee kasvattaen riskiä home- ja mikrobiongelmien sekä hajuongelmien syntymisestä. Kuivaamalla ryömintätilan ilmaa siten, että suhteellinen kosteus on keskimäärin 60-65%, voidaan homeongelmien syntyminen estää. Ilma ryömintätilasta imetään ryömintätilakuivainlaitteeseen (A). Kuiva ilma (B) laitteesta johdetaan takaisin ryömintätilaan tasaisesti siten, että ryömintätila pysyy kuivana. Samanaikaisesti kun kuivainlaite kuivaa ilmaa, se erottelee kosteuden (C) joka johdetaan ulos kiinteistöstä.

Tällä sivulla on kerrottu alapohjan kuivauksesta lyhyesti. Löydät alapohjan kuivauksesta enemmän tietoa erillisellä sivustollamme:

siirry linkistä sivulle www.alapohjankuivaus.fi

ryömintätila

Jätä yhteydenottopyyntö

Up