Slide 1

Uusi asbestilaki ja –asetus tiukentaa vaatimuksia rakennusten remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Asbestikartoituksen lisäksi teemme myös muita haitta-aine analyyseja.

HAITTA-AINE ANALYYSI

Asbestilaki 2016 edellyttää teettämään asbestikartoitus ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten materiaalit purettavien rakenteiden osalta. Asbestikartoitus tehdään purettaville pintarakenteille ja tarvittaessa purkutyön yhteydessä pintaa syvemmältäkin. Tyypillisesti tällaisia materiaaleja asunnoissa ovat kylpyhuoneiden ja keittiöiden laatoitukset sekä muovimatot liimoineen.
Mm. sauma-aineet, kiinnityslaastit ja tasoitteet kuuluvat myös pääsääntöisesti tutkittaviin materiaaleihin. Noudamme näytteet jo tehdyn asbestikartoituksen pohjalta tai otamme näytteet purettaviksi osoitetuista tiloista asianmukaisista kohdista, mikäli ne eivät ole tunnistettavissa materiaaleiksi joissa asbestia ei ole käytetty, eikä näytettä näin ollen tarvitse viedä analyysiin. Näytteen analyysitulokset saadaan normaalisti kahden työpäivän kuluessa siitä, kun ne on toimitettu laboratorioon.

Noudamme näytteitä myös muihin haitta-aine analyyseihin, kuten mikrobi-viljelyyn tai PCB/lyijy analyyseihin. Näiden näytteiden osalta haitta-aine analyysi valmistuu 2-4 viikon kuluessa viljelytavasta riippuen.

Jätä yhteydenottopyyntö

Up