Slide 1

Uusi asbestilaki ja –asetus tiukentaa vaatimuksia rakennusten remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Asbestikartoituksen lisäksi teemme myös muita haitta-aine analyyseja.

HAITTA-AINE ANALYYSI

Asbestikartoitus Espoo, Vantaa, Lohja ja muu Uusimaa

Asbestilaki on vuodesta 2016 alkaen edellyttänyt teettämään asbestikartoituksen ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten materiaaleista purettavien rakenteiden osalta. Asbesti ei ole haitallista niin kauan kun se on hyväkuntoisessa rakenteessa koskemattomana. Haitalliseksi asbesti muuttuu, jos rakenne alkaa iän myötä murentua/hapertua tai kun puretaan materiaaleja, joissa sitä on ja se pölyää. Asbestipöly on hyvin hienoa ja aiheuttaa useita terveyshaittoja. Asbestikartoitus tehdään ennen remonttia niille rakenteille, jotka on suunniteltu purettaviksi. Usein nämä ovat pintarakenteita ja tarvittaessa purkutyön yhteydessä otetaan näytteitä pintaa syvemmältäkin. Tyypillisesti tällaisia materiaaleja asunnoissa ovat kylpyhuoneiden ja keittiöiden laatoitukset sekä muovimatot liimoineen. Mm. sauma-aineet, kiinnityslaastit ja tasoitteet sekä vanhat putkieristeet kuuluvat myös pääsääntöisesti tutkittaviin materiaaleihin. Noudamme näytteet jo tehdyn asbestikartoituksen pohjalta tai teemme itse kartoituksen ja samalla otamme näytteet tarvittavista paikoista ja materiaaleista. Pääsääntöisesti näytteet tulee ottaa kaikista purettavista materiaaleista, mikäli ne eivät ole tunnistettavissa materiaaleiksi joissa asbestia ei ole käytetty. Asbestinäytteen analyysitulokset saadaan normaalisti kahden työpäivän kuluessa siitä, kun ne on toimitettu laboratorioon. Teemme asbestikartoituksia ja haitta-aine analyyseja Espoossa, Vantaalla, Helsingissä, Lohjalla ja muualla Uudenmaan alueella sijaitsevissa kohteissa.

Noudamme näytteitä asbestikartoitusten lisäksi myös muihin haitta-aine analyyseihin, kuten mikrobi-viljelyyn tai PCB/lyijy analyyseihin. Näiden näytteiden osalta haitta-aine analyysi valmistuu 2-4 viikon kuluessa viljelytavasta riippuen.

Jätä yhteydenottopyyntö

Up